Gravide mænd

Når en virksomhed opsiger en gravid medarbejder, er det vigtigt, at den kan bevise at medarbejderen IKKE opsiges pga. graviditeten. Faktisk er det så vigtigt, at virksomheden ikke er uskyldig indtil andet er bevist og den skal derfor kunne dokumentere, at der er andre årsager til opsigelsen end graviditeten. (Omvendt bevisbyrde)

Hidtil har gravide medarbejdere betydet gravide kvinder. Det gør det ikke længere.  Det skal dog ikke forstås sådan, at mænd nu også kan blive gravide. Det betyder at kommende fædre skal behandles på samme måde som kommende mødre. 

En afgørelse i Ligebehandlingsnævnet før jul har nemlig tilkendt en kommende far en erstatning på 9 måneders løn, da arbejdsgiveren ikke kunne godtgøre at opsigelsen ikke  var fordi han en måned før havde meddelt at hans kone var gravid.

Du kan læse hele dommen på Ligebehandlingsnævnets hjemmeside.

Billedet af den gravide Arnold Schwarzenegger er fra filmen “Junior” og er lånt her.

 

 

 

Reklamer

One thought on “Gravide mænd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s