Hvor meget må en medarbejderjulegave koste?

En firmajulegave må koste lige præcis det arbejdsgiveren bestemmer. Det er blot et spørgsmål om hvorvidt medarbejderen skal betale skat af gaven eller ej. Derfor bestræber de fleste virksomheder sig på at holde gaven inden for det skattefrie beløb.

Så længe gaven koster max. 800,- kr. skal du ikke betale skat af din gave, hvis gaven vel og mærke er en ting. Og det er værd at være opmærksom på, at værdien er det arbejdsgiveren har betalt og ikke det gaven koster på det frie marked. Så hvis dit firma har fået en god deal på en dyr gave, skal du ikke betale skat, så længe firmaet ikke har betalt mere end 800,- kr.

Koster gaven mere end 800,- kr. så skal du betale skat af det beløb, der ligger over 800,- kr. Koster gaven mere end 1.100,- kr. skal du betale skat af hele gavens værdi. Det skal du fordi, der er sat en skattefri grænse på, at en medarbejder maximalt må modtage gaver fra sin arbejdsgiver på 1.100,- kr. pr. år.

Giver din arbejdsgiver dig kontanter eller et gavekort, der kan veksles til kontanter skal du betale skat af gaven. Også selvom værdien ikke overstiger de 800,- kr. og gaven vil stadig tælle med i de 1.100,- kr. du må modtage skattefrie gaver for.

Du kan læse mere om reglerne på SKATs hjemmeside. Her kan du også læse hvordan du beskattes, hvis din arbejdsgiver hen over et år forærer dig gaver for mere end 1.100,- kr.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s