Hvordan skal jeg opføre mig til firmajulefrokosten?

Så er sæsonen for julefrokoster gået ind og som altid er aviserne fulde af tips til hvordan du plejer dine tømmermænd – både de fysiske og moralske.

Det er i sig selv interessant, at det overhovedet er nødvendigt at give tips om passende opførsel til julefrokoster, men mon ikke det skylde at ved julefrokosten blandes de to ellers adskilte sfærer job og privatliv sammen. Så folk kommer i tvivl om hvilket uskrevet regelsæt de skal følge.

Da jeg har arbejdet i hotel & restaurationsbranchen ved jeg der meget forskellige regelsæt for hvordan man opfører sig til julefrokoster. Jeg husker f.eks. hvordan alle renovationsarbejderne fra Århus Renovationsselskab opførte sig hyggeligt og behageligt ved den samme julefrokost som et af Århus’ førende advokatfirmaer deltog i. Den første advokat var til gengæld oppe på bordet i bar mave før desserten. Og ved en anden lejlighed var det borgmesteren for en større by på Sjælland, der diskret fik sendt regningen hjem til privaten, efter at have tisset i en potteplante i lobbyen.

Så folks regelsæt for opførsel til julefrokoster er meget forskellige og det er vel også derfor at der er brug for så mange tips?

Jeg har et tip og når du er for fuld til at huske det, er det sikkert stikordet til at hoppe i en taxa.

“Lad være med at drikke mere end du hele tiden ved, du har opført dig sådan, at du kan møde på arbejde dagen efter uden der er behov for at sige undskyld.”

Rigtig god fornøjelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s