Er du kørt fast?

Jeg har været i gang med at genlæse Peter Lund Madsens ”Dr. Zukaroffs Testamente”. Spændende læsning og hjerneforskning leveret af en kapacitet på et niveau hvor alle kan være med.

Den store forskel på pattedyr og hvirveldyr er evnen til at træffe et aktivt valg. Jo større hjernekapacitet hos dyret, desto større kompleksitet i evnen til at træffe valg. I alt sin simpelhed handler det om evnen til at besvare to spørgsmål.

HVOR ER JEG?

HVAD GØR JEG?

 Groft sag har disse to spørgsmål bragt menneskeheden dertil hvor vi er i dag på godt og ondt. Og de kan også bringe dig eller din virksomhed videre, for de er dybest set alt du har brug for, for at komme videre.

Helt lavpraktisk kan det eksemplificeres på denne måde: Jeg fryser! Hvor er jeg? – Jeg er hjemme. Hvad gør jeg? –Jeg tager en trøje på og skruer op for varmen.

Er dit problem lidt mere komplekst, så bliv ved med at stille spørgsmålene indtil du har en plan, du vurderer virker. Jeg har lavet en lidt forsimplet model og sat ind her i indlægget.

hjerneforskning, fremdrift

Klik på billedet hvis du vil forstørre det.

 

Du er naturligvis nødt til at tage fat i hvert enkelt underspørgsmål og spørge ”hvor er jeg og hvad gør jeg” indtil du er tilfreds med svaret. Du vil blive overrasket over hvor langt de to simple spørgsmål kan bringe dig ved at tvinge dig til hele tiden at evaluere, hvor du er nu og hvad konsekvensen er af det. På den måde kan du coache dig selv og skabe fremdrift i en kompleks problemstilling.

Hvad er dine tips til at skabe overblik og fremdrift, når du løser en opgave?

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s