Så er det ved at være op over med julegaverne

Nu ser det endelig ud til at sommeren er kommet og så handler dagens indlæg gud hjælpe mig om julegaver. Men det er faktisk ved at være i sidste øjeblik, for der er kun et halvt år til jul! Er du en af dem, der irriterer sig over julen begynder alt for tidligt, når butikkerne juler i starten af november? Så skal du være glad for du ikke arbejder med HR, for her begynder julen i maj. Tidligt ja, men ikke et øjeblik for tidligt.

Det kan være svært nok at finde gaver til den nærmeste familie, selvom man har en ønskeseddel. Så prøv at forestille dig, at du skal finde en gave som rammer rigtigt til en hel virksomhed. En gave som den 17-årige hjemmeboende elev bliver glad for, en gave som passer til en kvindelig account manager i 40’erne, manden midt i 60’erne på lageret eller den unge fyr i receptionen.  Kort sagt en gave der passer til høj som lav i virksomheden.

Heldigvis er der hjælp at hente hos virksomheder, der har specialiseret sig i at sælge firmajulegaver.  I mange år har jeg i forsommeren taget en rundtur i julestuerne hos Borg & Bigum, Baxx  og Bahne for at se på årets udvalg af julegavehits. Og her gælder det om at holde hovedet koldt, uanset hvor varmt det er udenfor.

Den grilltænder jeg selv vil blive rigtig glad for, bliver man også glad for den, hvis man som medarbejder pakker den op en regnfuld juleaften hjemme i sin lejlighed uden altan? Den gizmo, jeg ikke helt forstår hvorfor er smart, går måske rent ind hos alle medarbejdere under 25? Eller skal vi gå med det sikre ildfaste fad, som man jo altid kan bruge?

Det er svært at vælge, når man går rundt blandt alle de udstillede julegaver og guffer chokolade og lakridser fra de forskellige producenter og ser på hvad budgettet rækker til. Ofte har jeg været så heldig, at leverandøren har fået lavet nogen gaver der er så gode, at modtageren værdsætter hvor fin gaven er – også hvis den ikke er 100% spot on. For noget at det vigtigste for virksomheden er trods alt, at medarbejderne føler sig værdsatte når de åbner årets julegave.

De gaver jeg har oplevet mest positiv respons på gennem årene er

 • Kufferttrolley
 • Jakob Jensen radio
 • Nespressomaskine

Hvis man vil være sikker på at ramme flest muligt, så vælg en leverandør, der kan lave en valggaveshop, hvor medarbejderne kan gå ind og vælge mellem et udvalg af gaver. På den måde er man sikker på, at flest muligt får en gave de bliver glade for. Alle ovennævnte leverandører kan lave gaveshops.

Hvad er den bedste julegave, du nogen sinde har fået af din arbejdsgiver?

Reklamer

7 thoughts on “Så er det ved at være op over med julegaverne

 1. Malene Sørensen siger:

  Jeg er stadig rigtig glad for min nespressomaskine, som jo er en af de ting du har valgt ud i maj måned for at gøre os medarbejdere glade i december 🙂

  Like

 2. Hanne Jul-Rasmussen siger:

  Jo, nu skal du høre (hvis du altså har tid nok) 😉

  I mine 14 år som selvstændig erhvervsdrivende gav jeg ikke en eneste julegave til personalet. Øh … hvilket i nogen grad skyldtes, at mit firma var et enkeltmandsfirma.

  Til gengæld fik jeg julegaver fra en KUNDE. Hehe. Det var alt sammen noget med lækkerier, der kunne trykkes ind, nammenam 🙂 Og jeg var glad. Mega.

  Det var ikke så meget typen af gave, der gjorde mig glad, men derimod den gestus, der lå i den uventede foræring og fortalte mig, at min kunde værdsatte vores samarbejde.

  Så uddannede jeg mig til folkeskolelærer og tænkte, at det helt sikkert måtte være slut med julegaver, når jeg nu skulle arbejde for det offentlige.

  Den tanke trækker jeg hermed tilbage.

  Mens ansatte på mange andre skoler ikke får andet end et håndtryk i julegave, får vi på min skole ikke bare julegaver, vi får sgu også, PRÆCIS HVAD VI ØNSKER OS.

  Cirka halvanden måned inden jul bliver vi bedt om at skrive en ønskeseddel med gaveønsker til maks. 500 kroner pr. stk. Og så får vi noget af det, vi har skrevet på sedlen.

  Jeg har således fået en pæn samling Kähler lyshuse og lidt godt grej til køkkenet. Ganske som ønsket.

  Skolen får til gengæld en pænt stor mængde goodwill fra de 70 ansatte i personalegruppen.

  Bum.

  NB: Denne model virker fint, men den er ressourcekrævende, så har man 2000 ansatte, er det nok alligevel lettere, om end knap så personligt, at bruge Borg & Bigum.

  Like

  • Hatten af for en chef der tager sig tid til personlige julegaver. Det er godt nok cool.

   Men du må da lige have et alvors ord med din gamle chef. Holdt hun heller ikke julefrokost for dig?

   Like

   • Hanne Jul-Rasmussen siger:

    Jo, forsøgsvist gjorde hun. Men det med selskabslegene og de festlige indslag falder ligesom lidt til jorden, når man kun er en enkelt deltager.

    Det samme gælder sex i kopirummet 😉

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s