Hvad har du ret til når dit barn er sygt?

Barnets første sygedag er ikke en ret i Danmark, så det kommer helt an på hvad din overenskomst eller arbejdsgiver tilbyder hvor meget eller hvor lidt du kan blive hjemme når dit barn er sygt..

Er du så heldig, du arbejder et sted, hvor du har ret til barnets første sygedag, så skal det forstås helt bogstavligt. Du har ret til fri den første dag barnet er sygt. Så ringer de fra vuggestuen 1 time før du har fri, så har du ikke ret til barnets første sygedag dagen efter. Og bliver junior syg en søndag, så er det søndag der er barnets første sygedag.

Faktisk er det sådan i de fleste overenskomster, at du har ret til fri på barnets første sygedag indtil anden pasning kan etableres. Så kommer din nabo og tager over kl. 15, så har du pligt til at gå på arbejde resten af dagen.

Barnets første sygedag skal heller ikke forstås sådan at mor og far har hver sin første sygedag, for igen det er barnets første sygedag. Så det er kun den ene af jer der må blive hjemme.

I praksis er det dog ofte sådan, at de fleste arbejdsgivere er mere fleksible end de behøver i forhold til børn og sygdom. Så husk at sætte pris på hvis du får lov at arbejde hjemme, flekse eller lignende for det er faktisk ikke noget du har krav på.

 

Nogen overenskomster giver ret til barnets første to sygedage så tjek hvad der gælder på din virksomhed.

Reklamer

2 thoughts on “Hvad har du ret til når dit barn er sygt?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s