Er frivilligt arbejde relevant for dit CV?

I en gruppe på LinkedIn har vi på det seneste diskuteret, om frivilligt arbejde er relevant for CV’et.

Nogen mener at frivilligt arbejde er skruebrækkeri eller holder liv i foreninger og aktiviteter, der ikke burde overleve, hvis de ikke kan gøre det på kommercielle vilkår. Andre mener at frivilligt arbejde er en god måde at holde sig i gang, hvis man er ledig og pynter på CV’et andre mener ikke det gør nogen forskel.

Min holdning er helt klar -og jeg ved den deles af flere andre HR-folk i mit netværk. Frivilligt arbejde pynter på CV’et. Du sender nemlig nogen gode signaler om, at du er et menneske, der engagerer dig i andre og gerne yder en indsats for at skabe noget til glæde for andre. Du viser, at du kan finde ud af at indgå i socialerelationer og ikke er bange for at tage fat.

Hvis du arbejder bevidst med hvilke opgaver, du påtager dig, kan du ligefrem opbygge erfaringer, der kan overføres direkte til jobmarkedet. Er du kasserer i en forening, får du erfaringer med regnskaber og måske endda også med moms. Står du i en genbrugsbutik, har du mulighed for at lære noget om service og kundepleje. Er du på rengøringsholdet efter en festival, viser du, at du ikke er bange for at arbejde på skæve tidspunkter og helt bogstaveligt få skidt under neglene. Giver du lektiehjælp til børn, siger det noget om din tålmodighed o.s.v.

Vælg noget frivilligt arbejde, du synes er sjovt, men tænk også over hvilke signaler du sender. At være formand for andelsboligforeningen sender nogen andre signaler end at være formand for den lokale forening af nynazister.

Selv laver jeg frivilligt arbejde ved at være mentor i Kvinfos mentornetværk for indvandrerkvinder, mentor for et ungt talent i Lead the Talent og laver indlæg på www.denstorekrig1914-1918.dk

Hvad laver du af frivilligt arbejde og hvorfor?

Reklamer

2 thoughts on “Er frivilligt arbejde relevant for dit CV?

  1. fossdal siger:

    Jeg er kasserer i en forening der hedder Mormorordningen. En flok pensionister der stadig mener de har noget at give af, og derfor tager ud og passer vores syge børn, så vi kan passe vores arbejde. Da jeg blev spurgt om jeg ville være kasserer, var jeg ikke et sekund i tvivl. De er de mest fantastiske mennesker, som hjælper mig når alt brænder på. Selvfølgelig vil jeg hjælpe dem tilbage.

    Like

    • Det lyder som en utrolig god idé med den forening. Skønt de har overskud til at hjælpe forældre med at få det hele til at hænge sammen. Jeg kan sørme godt forstå du har lyst til at være kasserer der.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s