Kan du heller ikke finde ud af det med pension?

Langt de fleste synes ikke bare, at pension er kedeligt, det er også svært at forstå. Og det er da heller ikke særlig sexet, men til gengæld så er det rigtig mange penge, det drejer sig om.

For at gøre det lidt lettere at forstå ens pension har pensionskasserne lanceret sitet Fakta om pension. Her kan du gå ind og se hvad det koster at spare op i de forskellige selskaber og hvor meget de har givet i renter.

Du kan få et hurtigt overblik ved at taste ind hvor gammel du er, hvor meget du sparer op hvert år og hvor meget din opsparing er på lige nu. Og herefter kan du vælge fire selskaber ud du vil sammenligne. Dog skal du huske at bare fordi et selskab har givet høje renter de sidste 10 år, er der ingen garantier for det leverer gode resultater fremover. Det eneste du kan være sikker på er omkostningerne. Men høje omkostninger kan opvejes af et højt afkast.

Hvis du klikker på fanebladende forsikring og pension finder du et væld af gode oplysninger alt samme forklaret i et tilgængeligt sprog.

Lidt skjult nederst på sitet er der også en funktion der giver dig mulighed for at vurdere om du sparer nok op til din pension.

Reklamer

2 thoughts on “Kan du heller ikke finde ud af det med pension?

 1. Hanne Jul-Rasmussen siger:

  Super godt tip 🙂

  Jeg var umanerlig langt ude at svømme i pensionsmæssig henseende (som desværre vist nok også mange andre kvinder er det), da jeg for nogle år siden gik fra min mand.

  Som oecon-uddannet (og mand i forholdet) havde det altid været ham, der styrede privatøkonomien, og jeg anede INTET. Om noget som helst, der rimede på kroner.

  Jeg vidste hverken, hvor meget eller for den sags skyld HVOR jeg havde sparet op, og heller ikke hvor jeg i fremtiden skulle anbringe mine hensættelser.

  Og pludselig skulle jeg styre alting selv. Damn!

  Så what took you so long? 😉 Kunne godt have brugt dit tip dengang.

  Nå, men jeg havde heldigvis også god nytte af http://www.pensionsinfo.dk, som gav mig et overblik over, præcis hvor og hvor meget jeg havde sparet op, og hvordan jeg var dækket ved sygdom og død. Også et godt og anbefalelsesværdigt værktøj 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s