Skal man ringe når man søger job?

Det kommer sørme an på, hvad du ringer om.

Hvis du ringer for at høre om “I har modtaget min ansøgning” og ellers ikke kan finde på andet at spørge om, så lad være. Specielt hvis du har søgt gennem et system, der allerede har sendt en bekræftelsesmail.

“Jeg ville bare lige høre om I har læst min ansøgning” falder ind under samme kategori.

Du skal ringe, hvis du har nogen gode spørgsmål. Og hvad pokker er så et godt spørgsmål?

Et godt spørgsmål er noget, du ikke kan finde svaret på med to klik på internettet og som er relevant for stillingen. Du kan f.eks. bede om at få uddybet noget i stillingen – og så vær lidt smart og spørg om noget, hvor du får lejlighed til at fortælle om dine egne erfaringer.

Står der i annoncen, at du skal fakturere, kan du ringe og spørge om virksomheden bruger et bestemt system og så eller komme ind på, at du selv har været med til at implementere et nyt system, der hvor du arbejder nu. Er det et sælgerjob kan du spørge lidt ind til hvilken type kunder virksomheden typisk har og fortælle lidt om hvilken type salgserfaringer, du kan bidrage med.

Husk at gøre det relativt kort og husk at takke for den tid virksomheden bruger på dig. Det kan godt være, de i bund og grund skal være glade for, at du vil arbejde for dem, men det skader ikke, du er høflig og venlig i telefonen. Hele pointen med at ringe er jo, du vil gøre et godt indtryk.

Endelig skal du være klar over, at medmindre du gør det knaldgodt i telefonen, er det ikke sikkert, den du har talt med husker dig. Har du derimod være træls eller krævende, så noterer de det helt sikkert som et minus.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s